check
כי המוח הוא חתיכת רעל: תערוכה משותפת למשוררת אגי משעול ולאמן הרישום יואב ויינפלד | Israel Institute for Advanced Studies

Date:
Wed, 23/06/202118:00-22:00

"כי המוח הוא חתיכת רעל"

תערוכה משותפת למשוררת אגי משעול ולאמן הרישום יואב ויינפלד

בלובי המכון ללימודים מתקדמים, בניין פלדמן, האוניברסיטה העברית קמפוס י' ספרא

פתיחת התערוכה ביום רביעי, ה-23.6.21

18:00 סיור עצמאי בתערוכה

18:30 דברי פתיחה של ראש המכון ללימודים מתקדמים, פרופ' יצחק חן

שיח בין אגי משעול, יואב ויינפלד ואוצרת האמנות של האוניברסיטה העברית, מיכל מור

ביקורים עצמאיים בתערוכה בימים א'-ה', בין השעות 10:00 -15:00, בתיאום מראש בטלפון 02-6596931 או בדוא"ל iiassecret@savion.huji.ac.il

"For the Brain is a Lump of Poison"

Exhibition by poet Agi Mishol and artist Yoav Weinfeld in the IIAS lobby

The exhibition will open on Wednesday, June 23, 2021.

18:00 Independent tour of the exhibition

18:30 Greetings by Prof. Yitzhak Hen, IIAS Director, followed by a conversation between Agi Mishol, Yoav Weinfeld, and Michal Mor (The Hebrew University art curator)

The exhibition is open to visitors from Sunday-Thursday, 10:00-15:00. Please book in advance via phone on 02-6596931 or by email on iiassecret@savion.huji.ac.il

אגי משעול, המשמשת השנה כמשוררת הבית של המכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית בירושלים, הזמינה את האמן יואב וינפלד לדיאלוג בנושאים משותפים המוצאים ביטוי בשפות שונות: הדימוי והמילה, החזותי והמילולי.

משעול ווינפלד, בני דורות שונים הפועלים בשדות האמנות השונים, אולם מפתיע לגלות קווי דמיון בתמות ובשאלות העולות מיצירתם. העבודות שמציגים השניים נוגעות בסוגיות שונות כל אחד בדרכו, מי מכל גלקסיית ה'אניים' שמהם אנו מורכבים לוקח פיקוד ופועל ברגע מסוים? אילו פנים הוא לובש ואיזו ארשת? מהן המסכות שאותן הוא עוטה או מסיר, מה גלוי ומה סמוי? מי החוקר? מי הקול המדבר וכיצד מרסנת הטכניקה את הרגשות?

התערוכה מתקיימת בבניין המכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטה - מוסד מחקר אקדמי עצמאי. העבודות ואופן הצבתן מתייחסות למבנה המכון - הן למבנה הארכיטקטוני, והן למבנהו המהותי. שם התערוכה מתייחס למתח שבין המחקר האקדמי, המבוסס לעיתים קרובות על תבונה ותבניות חשיבה, לבין הצורך של האמן להציע דרכי מילוט מפני דפוסי חשיבה ליניאריים ואנליטיים.

התערוכה מורכבת משירים של משעול, לצד עבודה תלוית מקום של וינפלד שנוצרה במיוחד לחלל ובהשראת עבודתה של משעול, יחד עם סדרת ציורים חדשה מהשנה האחרונה. האוצרות והעריכה יחדיו של הטקסטים והציורים יוצרים זיקות חדשות לעבודתם של השניים.

אוצרת: מיכל מור
המכון הישראלי ללימודים מתקדמים