check
פותחים סיפור: סדנת כתיבה בהנחיית גיל הראבן | Israel Institute for Advanced Studies

פותחים סיפור: סדנת כתיבה בהנחיית גיל הראבן

Date:
Tue, 13/06/2023
workshop

הסופרת גיל הראבן, אמנית אורחת של המכון הישראלי ללימודים מתקדמים, תנחה מפגש בן חצי יום לסטודנטים לתארים מתקדמים (מסטרנטים ודוקטורנטים) בספרות באוניברסיטאות השונות.

בחלק הראשון של הסדנה נשוחח על פתיחות כשער לעולם הסיפורי, כפיתוי, כחץ כיוון לעלילה, כחוזה עם הקוראים, וכמיקרוקוסמוס של יצירה.

בחלקה השני יתבקשו המשתתפים לחבר פתיחות ממינים שונים, ונדון בהן יחד.

נצטרך להביא מחשבים אישיים. מספר המקומות במפגש מוגבל.

ההרשמה נסגרה

מועד אחרון להרשמה: 15 במאי 2023

הסדנה תתקיים במכון הישראלי ללימודים מתקדמים, קמפוס ספרא (גבעת רם).

גיל הראבן היא סופרת, מחזאית, עיתונאית ומרצה. הראבן כתבה טורים בעיתונים רבים, ביניהם "חדשות", "מעריב", "ליידי גלובס" ו"ג'רוזלם ריפורט". כמו כן, כתבה ביקורות ספרים במקומון "כל העיר", במוסף "ספרים" של "הארץ". הראבן פרסמה מסות בכתבי עת שונים בישראל ובארה"ב, תרגמה מבחר ממיטב אגדות הילדים בעולם (תרגומים שראו אור ב"כתר"). היא מרצה במכללות ובמוסדות שונים ומאז 2011 חברה באקדמיה ללשון העברית. ספרה "שאהבה נפשי", שיצא לאור בהוצאת "כתר", זיכה אותה בשנת 2002 בפרס ספיר היוקרתי. ספרים נוספים שהוציאה לאור ב"כתר": "בארץ זוללי הבגדים", "הדרך לגן עדן", "הבוקר הרגתי איש" ו"מוזה".