check
מתחקיר לרומן - סדנה בהנחיית יניב איצקוביץ *POSTPONED* | Israel Institute for Advanced Studies

מתחקיר לרומן - סדנה בהנחיית יניב איצקוביץ *POSTPONED*

Date:
Mon, 23/05/2022
workshop

From Research, to Novel - A Workshop with Yaniv Iczkovits (Hebrew)

הסופר יניב איצקוביץ', אמן אורח של המכון הישראלי ללימודים מתקדמים, ינחה מפגש בן יום לסטודנטים לספרות באוניברסיטאות השונות.

איסוף חומרים לרומן לא תמיד מחייב ״תחקיר״. לעיתים תחקיר מסורבל עשוי להגביל את הדמיון או להכביד על הסיפור. אבל קורה גם שיישום טוב של תחקיר מוצלח מסייע לבנות עולם סיפורי אמין ומאפשר דווקא להרחיב את גבולות הדמיון.

בסדנה זו אני מזמין אתכם לשוחח על נושא איסוף החומרים לכתיבת פרוזה. נשוחח על חשיבות התחקיר, נאפיין את המתודות הקיימות, וננסה להבין איך בונים עולם סיפורי מתוך אוסף של פריטי מידע, כפי שניסיתי לעשות בשני הרומנים האחרונים שלי ״תיקון אחר חצות״ ו״אף אחד לא עוזב את פאלו אלטו״.

בחלק השני של הסדנה אני מזמין אתכם לצלול איתי אל הרומן החדש שלי, אליו כבר אספתי חומרים רבים, ולדון יחד בתהליך טוויית הסיפור מהחומרים הקיימים.

הסדנה תתקיים ביום שני, 23 במאי 2022, באוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס אדמונד י' ספרא.

מספר המשתתפים מוגבל.

טופס הרשמה